A nádtető felújítással ne várjon, ha nem szeretné elveszíteni az eredeti nádtetőt! A tető meghálálja az odafigyelést és még további éveken át megőrzi az állapotát.

A nádból készült tetőfedés gyönyörű, különleges és nagyon időtálló is. Ez a természetes és tradicionális alapanyag ma is kedvelt építőanyag, mert  a megfelelő karbantartás mellett évtizedeken át megmarad. A karbantartás mellett néha szükség van a nádtető felújítására is. A nádtető felújítás gondoskodik arról, hogy az öregedő vagy valamilyen okból sérült tető frissebb, teljesebb formát kapjon.

nádtető felújításra leghamarabb öt-hat év múlva kell sort keríteni a tető elkészítése után, de legkésőbb egy évtized elmúltával be kell ütemezni a munkát. A munkához érdemes ugyanazt a szakembert hívni, aki a tető elkészítését is csinálta. A nádtető készítés ma már kihalófélben lévő szakma, de akik foglalkoznak vele, azok közül az igazi mesterek nagyon magas szinten űzik a nádtető készítést. Minden nádtető építőnek megvan a maga stílusa ami a a hagyományos technikák elsajátításán alapul. Egy tetőt az a mester ismer a legjobban, aki készítette. A forma, a kivitelezés, az apró részletek mind sokkal könnyebben megtartható, ha a szakember ugyanaz, aki már egyszer foglalkozott a nádtetővel.

nádtető felújítás első lépése az állapot felmérés, a szakértő szemek  azonnal látják, hogy hol van sérülés, melyik részen kell tömöríteni stb. Általában a felújítás a legfelső nádréteg cseréjét jelenti. Ez az a része a tetőnek, amit közvetlenül ér az eső, a napsugarak, ez védi az alsóbb rétegeket is, így ez használódik el a leggyorsabban. A nádtető felújítás során az eredetihez hasonló, minőségi nádból készül a pótlás és a nádtető megújulva, megszépülve kap új külsőt.

nádtető felújítást szárazabb, melegebb időszakban végzik, ilyenkor nem akadályoz a kellemetlen időjárás a munkálatokban. Amennyiben szüksége van professzionális szolgáltatásra, a hivatásában elismert szakember munkájára, keressen minket bizalommal! A nádtető velünk nemcsak elkészül, hanem szép is marad!