A nádtető a legváltozatosabb formák létrehozását teszi lehetővé! Nincs még egy tetőfedés, ami ennyire sokszínű volna!

A nád természetese anyagának az egyik fantasztikus tulajdonsága a hajlékonyság. A hajlékony, rugalmas, de mégis erős nádat az ügyes mesterember olyan formákba tudja rendezni a tetőn, amilyenbe nem is gondolnánk, hogy lehet. A nádtető árakon annyiban látszanak az egyedi formák, hogy a tető megépítéséhez használt nád mennyisége fogja felfelé vagy éppen lefelé húzni.

A nádtető ára azonban minden pénzt megér, hiszen a gyakorlott kezekben évtizedeken át tartós, gyönyörű tető formálódik. A nádtető ismét divat, így egyre többen döntenek a jellegzetes anyagú és kinézetű tetőfedés mellett, legyen szó csárdáról, kerti pihenőről vagy tó parti nyaralóról.

nádtető végleges formáját több tényező is meghatározza. A legalapvetőbb dolog, amin biztosan nem lehet változtatni, az a tető formája. A tető szerkezete befolyásolja a tetőfedés formáját is. Ezen túl viszont a mester már szabad kezet kaphat, természetesen a megrendelő jóváhagyásával. A nádtető általában jellegzetes formájú lezárást kap. A tető lezárása tájegységenként változó, a helyi hagyományoknak megfelelően többféle is lehet. A holland nádtetőkön megfigyelhető például a kúpcserép, ezzel szemben a magyar területeken a nádfonatot alkalmazzák a nádtető készítés során. A hagyományok mellett a készítők ügyessége és fantáziája van hatással a végleges formára. Lehet szögletes, gömbölyű, egyszerű vagy cizellált is a tető. A nádból rakott hajlatok, ablakok, kontyok, fonatok és élek tehetik látványossá, valóságos remekűvé a tetőfedést.

Forduljon bizalommal egy a külföldet is megjárt, tapasztalt és megbízható csapathoz, ha új nádtetőt szeretne rendelni! Bármilyen ingatlanra vagy melléképületre megtervezzük és megépítjük az előre egyeztetett, nádból készült tetőt a legkiválóbb minőségű nádból. Az előzetes nádtető ár kalkulációt igényelje kollégáinktól, lépjen kapcsolatba velünk a honlapon szereplő elérhetőségek egyikén!