Nádtető készítés nagy tapasztalattal, magas minőségben, megbízható cégtől, megfizethető áron! Forduljon hozzánk, ha szereti a különleges megoldásokat!

A skanzenek napjainkban igen népszerűek, hiszen sokan érdeklődnek a régmúlt iránt. Egy ilyen falumúzeum remek lehetőség arra, hogy betekintést nyerjünk abba, hogyan éltek régen az emberek, hogyan teltek a napjaik. A skanzen kialakítása természetesen összetett folyamat, de mindenképp érdemes arra törekedni, hogy kívül, belül egyaránt látványos, különleges legyen. Ehhez járul hozzá például a nádtető készítés is.

nádtető készítés egy időben egész Magyarországon elterjedt volt, hiszen már egészen régen felismerték, hogy a nád rendkívül jó hőszigetelő és a víz sem áztatja át. A nádtető készítése szakértelmet igénylő munka, a készítőket nádazóknak nevezték. A technológia az évek során nem változott sokat. Lényege, hogy az eresztől indulva kisebb nádkötegeket fektetnek egymás mellé, majd szorosan egymáshoz és a tetőléchez kötik őket. A következő sort úgy kell elhelyezni, hogy a kötéseket fedje és lazán le kell kötni. Ezután egy speciális eszközzel, az úgynevezett nádverővel, felfelé ütögetve simára verik a nádszálakat és szorosan lekötözik. A folyamatot egészen addig ismétlik, amíg be nem fedik az egész tetőt. A tetőgerincnél a nád lekötése a nádvarró tűvel történik.

nádtető készítésnek köszönhetően egy gyönyörű, egyedi, ugyanakkor nagyon jól hőszigetelő tetőt kapunk, ami nem ázik be és évtizedeken át képes kiszolgálni a házat. A nádtető az egyedi megjelenése és a hagyománya miatt remek választás skanzenekhez is. Garantált, hogy minden látogató megcsodálja majd, hiszen egy ilyen különlegesség mellett ma már senki sem megy el szó nélkül! További előnye, hogy messziről is büszkén hirdeti majd a skanzent, így több érdeklődőt vonzva.

Amennyiben szeretne többet tudni a nádtető készítésről, vagy pontos ajánlatot kérne a szolgáltatásra, forduljon hozzánk bizalommal! Munkatársaink szívesen válaszolnak minden kérdésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén.