nádtető karbantartás nélkül még a legszebb és legerősebb nádtető is gyorsabban széthullik, méghozzá idő előtt. Karbantartásra minden épített dolognak szüksége van, így a nádtetőnek is. Erre azért van szükség, mert ellensúlyozni kell a használat és az idő múlása során keletkező amortizációt. Egy tető az idő múlásával elhasználódik, például azzal, hogy a lakók élnek alatta, ki van téve az időjárásnak vagy akár az állatok romboló tevékenységének is.

A rendszeres nádtető karbantartással ezeket a hatásokat ki lehet védeni, a belőlük keletkező károkat helyre lehet hozni. Nézzük meg közelebbről, hogy pontosan milyen jellegű nádtető karbantartásról van szó és milyen problémákat lehet megelőzni vele!

A nádtető karbantartásnak megvan a maga menete és a fontosabb feladatai, amik a tető állapotát megtartják. A karbantartásra ideális esetben legalább 6-8 évente sort kell keríteni. Ennyi idő alatt a nádtetőt alkotó nád meglazul, a meglazult szálak közé állatok költözhetnek be. A nád könnyen penészedhet, megrohadhat, illetve ahogyan öregszik, úgy korhad is. A karbantartás feladatai közé tartozik a megritkult részek tűzdelése, más néven a duggatás, tömés, a felső, elvékonyodott nád réteg pótlása, a nádlazulás kezelése is.

nádtető karbantartás fő célja tehát az állapotmegőrzés és a komolyabb károk helyretétele. Ehhez szükség van olyan szakemberre, aki hiteles forrásból tanulta a nádtető készítést és annak karbantartását is. A nádtetők ismerője a technikát, valamint az építőanyagot is magabiztosan használja és ennek köszönhetően az általa készített tető autentikus, időtálló és nem utolsó sorban gyönyörű.

Van egy ingatlana nádtetővel, amire ráfér már egy kis karbantartás? Ne várja meg, hogy rosszabb legyen a tető állapota és végleg tönkre menjen! A tető csere vagy a nádtető felújítás jóval több pénzbe kerül, mint az időközönkénti karbantartás. Őrizze meg ingatlana eredeti állapotát és értékét is a mi segítségünkkel!

Lépjen kapcsolatba velünk és kérjen nádtető karbantartásra egyedi árajánlatot! A honlapunkon megtalálja elérhetőségeinket!