A nádtető fedéshez kérjen fel tapasztalt és elhivatott szakemberekből álló csapatot! A nádból készült tető csakis akkor lesz igazán színvonalas munka, ha az összes elvárásnak meg tud felelni. Nem elég, ha a nádtető takarosan fest, a jól megépített tető szép és tartós is, nem hullik szét idő előtt. A náddal tudni kell bánni, hosszú évek alatt tanulják és gyakorolják a mesterek a nádtető fedést, ezt a kihaló félben lévő mesterséget.

nádtető fedés egyik legelső lépése az alapanyag, tehát a nád begyűjtése. Nem minden cég foglalkozik ilyen átfogó módon a nádtető készítésével, ugyanis sokan a nádat már csak beszerzik és nem szánnak időt arra, hogy saját kezűleg gyűjtsék be. A nád aratása általában decembertől februárig tart. Azért kell ilyenkor aratni a nádat, mert ilyenkor fagy a víz és könnyebb nagyobb területen levágni a növényeket.

A nádnak nem mindegyik fajtája alkalmas arra, hogy nádtető készüljön belőle. A learatott nádból azokat kell kiválogatni, ami erős, mégis vékony szálú. Az erős nád az úgynevezett vörös tövű nád, amiből dekoratív és erős tető készül. A ezután nádat osztályozzák, kévébe kötik és raktárban óvják a nedvességtől. Átlagosan egy tetőre négyzetméterenként 10-11 darab nádkéve fér, illetve ennyire van szükség a nádtető fedéshez. A nádtető nem minden tetőnél ajánlott fedés. Ha a tető dőlésszöge túl kicsi, akkor a csapadék nem tud távozni és a nád csak magába szívja azt.

A nád kévéket soronként rögzítik a tető szerkezetére. A magyar nádtető fedési technológia szerint a tető gerincénél a nádat felütik és áttörik a másik oldalra. Ez adja a zárást a fedésnél. Gyönyörű formák születnek a mesterek keze alatt, akiknek megvan a saját stílusa, felismerhetően ott hagyják azt minden elkészített tetőn.

A nádtető fedéssel kapcsolatban keresse bizalommal a cégünket! Szívesen fogadjuk megkeresését azokon az elérhetőségeken, amiket feltüntettünk a honlapunkon. Vegye igénybe megbízható referenciákkal és több éves gyakorlattal rendelkező cégünk szolgáltatásait az új nádtető elkészítéséhez! Azt garantálni tudjuk, hogy az általunk felrakott tető szép és tartós lesz évtizedekig.